De ce doTERRA ?
Când alegi doTERRA, alegi uleiuri esențiale distilate cu atenție, în mod delicat, din plante care au fost recoltate cu grijă la momentul perfect de către cultivatori cu experiență, din întreaga lume, pentru o compoziție și eficacitate ideală a extractelor. Fiecare ulei esențial doTERRA este, de asemenea, testat în mod precis și cu atenție folosind protocolul de calitate strict CPTG Certified Pure Tested GradeTM.
Utilizatorii experimentați de uleiuri esențiale vor recunoaște imediat standardul superior de calitate al uleiurilor esențiale testate doTERRA, sigure în mod natural și eficiente.
Deși distilarea uleiurilor esențiale este o știință, aceasta poate fi considerată și o artă. Deținătorii de distilerii se bazează nu numai pe ani de experiență, ci folosesc și tehnologii și tehnici moderne.
Metoda cea mai frecvent utilizată pentru extragerea uleiurilor esențiale este un proces de distilare cu aburi la temperatură redusă. În acest proces, aburul presurizat este transmis prin materialul vegetal. Uleiurile esențiale sunt eliberate din plantă și sunt transferate prin abur. Când amestecul se răcește, apa și uleiurile se separă în mod natural, iar uleiul este colectat. Pentru a asigura un extract de ulei de cea mai bună calitate și cu compoziția chimică corectă, temperatura și presiunea trebuie să fie monitorizate cu atenție. O temperatură sau o presiune prea scăzută nu vor asigura eliberarea uleiului; dacă acestea sunt prea ridicate, compoziția și potența uleiului vor fi afectate.
Distilare cu aburi
Distilarea cu aburi reprezintă modalitatea cea mai frecventă de extragere a compușilor aromatici (ulei esențial) dintr-o plantă. În timpul procesului de distilare cu aburi, aburul trece prin materialul vegetal. Combinația dintre aburul încălzit și presiunea delicată asigură faptul că uleiul esențial este eliberat din sacii protectori microscopici. Atunci când amestecul de vapori trece printr-un condensator și se răcește, generează un strat de ulei și unul de apă. Uleiul esențial se ridică în partea de sus și se separă de hidrosol (apă florală) și este adunat.
Unele persoane au întrebat despre diferența dintre distilările inițiale și distilările complete. Temperatura distilării cu abur este cuprinsă de obicei între 60–100 grade Celsius. Deoarece plante diferite necesită presiuni, intervale temporale și temperaturi diferite, utilizarea acestei metode de distilare specifice face posibilă adaptarea temperaturii în funcție de tipul de plantă, reprezentând un mod foarte eficient și precis de obținere a celor mai puri compuși.
Stoarcerea
Spre deosebire de distilarea cu aburi, stoarcerea, uneori denumită „presare la rece”, nu implică temperaturi ridicate. În acest proces, uleiul este extras din produs cu ajutorul presiunii mecanice. doTERRA utilizează stoarcerea pentru a extrage toate uleiurile sale citrice, precum Portocală sălbatică, Lămâie, Lămâie verde, Bergamotă și Grapefruit.
Distilarea adecvată necesită luarea în considerare a presiunii, temperaturii, intervalului de timp unic și practicile unice de recoltare, fiecare dintre acestea pot fi la fel de variate ca plantele înseși. Un proces de distilare neadecvat poate modifica sau distruge compușii aromatici necesari care fac parte din uleiul esențial, generând o substanță foarte diferită de scopul avut în vedere și ceva ce nu ar fi utilizat pentru a susține sănătatea și starea de bine. De aceea, cei mai buni artizani în domeniul distilării depun eforturi și lucrează doar cu un număr redus de plante specifice. Aceste eforturi concentrate dezvoltă cunoștințe și experiențe adecvate, asigurând congruența dintre chimia uleiului din plantă și forma sa distilată.
CPTG
Grad terapeutic pur garantat
Dacă uleiurile esentiale pe care le folosești nu sunt de clasă terapeutică (și dacă le-ai cumpărat dintr-un magazin de mâncare sănătoasă, pot să garantez destul de mult că nu sunt), pur și simplu nu vei vedea rezultatele pe care le aștepți. Problema este, de cele mai multe ori, că aceste uleiuri esențiale așa-zise cu grad terapeutic nu se ridică la nivelul reclamei care li se face. Uneori profilul lor chimic nu atinge un standard acceptabil; alteori, chimia arată bine – dar doar pentru că au fost contaminate cu chimicale sintetice. Unele uleiuri, vândute ca având grad terapeutic, sunt de fapt total sintetice.
Calitatea uleiurilor esențiale
Există un procentaj mic pe piață de uleiuri esențiale care sunt 100% pure și naturale, fără componente sintetice sau substanțe contaminante (chiar și pesticide) și care depășesc standardele de calitate AFNOR și ISO. Din păcate, chiar și la unele companii de renume care fabrică uleiuri esențiale, unele care își promovează uleiurile ca având grad terapeutic și care fac afirmații despre faptul că fiecare lot de ulei este testat în mod independent, realitatea este deseori cu totul diferită. În majoritatea cazurilor, uleiurile sunt testate minim în laboratoare interne. Acestea sunt convenabile ca preț dar nu îți oferă siguranța calității, dincolo de încrederea pe care o ai în acea companie.
Pentru ca un ulei esențial să fie pur și natural 100%, acesta trebuie să își aibă sursa la producători calificați și de încredere. Mai mult, fiecare lot este testat în mod încrucișat în laboratoare independente, folosind cromatografie ultra-modernă și spectrometrie de masă, alături de alte testări sofisticate, toate asigurând puritatea extractului, compoziția, potența și activitatea acestuia. Această testare a calității asigură că fiecare lot de ulei: conține profilul corect de componente chimice active potrivite pentru utilizarea în aromaterapie șinu conține niciun constituent sintetic sau vreo alterare chimică.
Mai multre despre CPTG (Certified Pure Terapeutic Grade) , gasiti AICI
De ce doTERRA?
Uleiurile esenţiale doTERRA sunt:
PURE: mai mult decât ORGANIC
SIGURE: certificat, fără urme de pesticide sau chimicale
POTENTE: compuşi activi naturali, de 10-70x mai puternice decât planta în sine
Uleiurile esenţiale doTERRA sunt supuse la 5 teste importante pentru a li se garanta puritatea de grad terapeutic certificat:
Cromatografia de gaz
Spectrometrie de masă
FTIR Spectroscopie în infraroşu cu transformata furier
Test de încărcare microbiană
Test organoleptic
Rezultatul acestor teste se face public pe http://www.sourcetoyou.com astfel încât orice sticlă de ulei esenţial are un cod ce poate fi verificat pe acest site şi se poate vedea buletinul de analize.
Puritatea nu înseamnă tot
Atunci când produci un ulei care are cu adevărat grad terapeutic, nu este suficient ca uleiul să fie 100% pur. Chiar dacă un ulei esențial este 100% pur, dacă specia potrivită sau o parte a plantei nu a fost folosită, sau dacă planta nu a fost crescută în mediul potrivit și recoltată la momentul oportun, sau dacă nu a fost distilată în condițiile potrivite, constituția chimică naturală a uleiului extras nu va oferi beneficii previzibile și puternice.
Cele mai bune uleiuri provin de la producători care au cunoștințe vaste despre producerea uleiurilor de calitate. Nu sunt tolerate niciun fel de scurtături, pentru că cea mai importantă este calitatea produsului finit – și cum funcționează acesta pentru tine. Astfel că, acești producători sunt și de încredere, iar fiecare lot de ulei este dovedit în laborator.
Mai multe puteți studia aici http://www.sourcetoyou.com